Hargita Népe

Fizessen elő a megye egyetlen napilapjára!

Ferencesek főztje – Szakácskönyv Csíksomlyóról az 1690-es évekből

120.00 lej
Kategóriák: Könyvek

Időutazás saját portánkon

A decemberben megjelent Ferencesek főztje című kötetet szentségtörés lenne szakácskönyvnek vagy receptes könyvnek nevezni. Gasztrotörténeti mérföldkő, elsősorban azért, mert Saly Noémi történész, a könyv bevezető tanulmányában részletesen feltárja és bemutatja az 1693-ban Csíksomlyón másolt szakácskönyv helyét és szerepét a magyar kultúrtörténetben.
A kötet másik kiemelkedő teljesítménye, hogy a régi receptek egy jelentős részét Szőcs Előd séf újra megfőzte törekedve a korhűségre. Az így elkészült fogásokat Mihály László örökítette meg, páratlan illusztrációs anyagot kölcsönözve a kötetnek.
A könyvben újra kiadott receptek pedig igencsak kalandos íz- és időutazásra invitálják az olvasót: némelyikben ma is ismert ételeinkre bukkanunk, némelyek pedig – hol egyszerűségüknél, hol pedig gazdag és változatos fűszerezésük miatt – mintha teljesen más világból csöppentek volna ide.

Az ár 5% áfát tartalmaz.
Időutazás saját portánkon A decemberben megjelent Ferencesek főztje című kötetet szentségtörés lenne szakácskönyvnek vagy receptes könyvnek nevezni. Gasztrotörténeti mérföldkő, elsősorban azért, mert Saly Noémi történész, a könyv bevezető tanulmányában részletesen feltárja és bemutatja az 1693-ban Csíksomlyón másolt szakácskönyv helyét és szerepét a magyar kultúrtörténetben. A kötet másik kiemelkedő teljesítménye, hogy a régi receptek egy jelentős részét Szőcs Előd séf újra megfőzte törekedve a korhűségre. Az így elkészült fogásokat Mihály László örökítette meg, páratlan illusztrációs anyagot kölcsönözve a kötetnek. A könyvben újra kiadott receptek pedig igencsak kalandos íz- és időutazásra invitálják az olvasót: némelyikben ma is ismert ételeinkre bukkanunk, némelyek pedig – hol egyszerűségüknél, hol pedig gazdag és változatos fűszerezésük miatt – mintha teljesen más világból csöppentek volna ide. Az ár 5% áfát tartalmaz.
A kosár tartalma
Empty cart icon
A kosarad üres
Részösszeg: RON
A szállítási díj és a kedvezményes kód a rendelési űrlapnál lesz kiszámítva
Rendelés leadása
Válassz nyelvet
Válassz valutát
Adatvédelmi tájékoztató Általános szerződési feltételek Pénzvisszatérítési eljárás