Hargita Népe

Fizessen elő a megye egyetlen napilapjára!

Gálfalvi Gábor: Ha kél az ég szép hajnala. Néprajzi gyűjtések, helyismereti tanulmányok

27.00 lej


Siess! Már csak 5 termék van készleten.

Gálfalvi Gábor nyugalmazott tanító Székelykeresztúr környéki néprajzi gyűjtéseit könyv alakban veheti kezébe az érdeklődő. A szerző, aki fiatalé tanítóként került Alsóboldogfalvára, a kötet előszavában így fogalmaz az ezredforduló állapotait rögzítő tanulmányokkal kapcsolatosan: „generációs, közösségi felelősségünk van abban, hogy az utánunk jövő nemzedékek ne a nemzeti eszme üres ládáját kapják tőlünk, hanem a hagyományok megőrzésének, ápolásának, a kulturális és nemzeti összetartozás erejének érzetét”.

A népi gazdálkodást bemutató fejezet A váltóekétől a szövetkezetig címet viseli, alcíme: Tanulmányok a múlt század parasztgazdálkodásáról, és az eszközöket, a szövetkezeti gazdálkodás kezdeteit, illetve a bio növényvédő szereket mutatja be.

A terjedelmesebb második rész (Előbb nő a bajusz, azután érik az ész. Néprajzi tanulmányok, gyűjtések) a vidék lakodalmi költészetét, közmondásokat, népi időjóslást, illetve alsóboldogfalvi gyermekjátékokat, találós kérdéseket tartalmaz.

Az ár 5% áfát tartalmaz.
Gálfalvi Gábor nyugalmazott tanító Székelykeresztúr környéki néprajzi gyűjtéseit könyv alakban veheti kezébe az érdeklődő. A szerző, aki fiatalé tanítóként került Alsóboldogfalvára, a kötet előszavában így fogalmaz az ezredforduló állapotait rögzítő tanulmányokkal kapcsolatosan: „generációs, közösségi felelősségünk van abban, hogy az utánunk jövő nemzedékek ne a nemzeti eszme üres ládáját kapják tőlünk, hanem a hagyományok megőrzésének, ápolásának, a kulturális és nemzeti összetartozás erejének érzetét”. A népi gazdálkodást bemutató fejezet A váltóekétől a szövetkezetig címet viseli, alcíme: Tanulmányok a múlt század parasztgazdálkodásáról, és az eszközöket, a szövetkezeti gazdálkodás kezdeteit, illetve a bio növényvédő szereket mutatja be. A terjedelmesebb második rész (Előbb nő a bajusz, azután érik az ész. Néprajzi tanulmányok, gyűjtések) a vidék lakodalmi költészetét, közmondásokat, népi időjóslást, illetve alsóboldogfalvi gyermekjátékokat, találós kérdéseket tartalmaz.Az ár 5% áfát tartalmaz.
A kosár tartalma
Empty cart icon
A kosarad üres
Részösszeg: RON
A szállítási díj és a kedvezményes kód a rendelési űrlapnál lesz kiszámítva
Rendelés leadása
Válassz nyelvet
Válassz valutát
Adatvédelmi tájékoztató Általános szerződési feltételek Pénzvisszatérítési eljárás Manage Personal Data