Fizessen elő a megye egyetlen napilapjára!

Dana Gheorghiu: Die Fabrukler

29.00 lej

Gyárvárosi történetek kötetben olvasható szociográfiák újdonsága, hogy az emlékezetre épülnek: ott voltak ezek az emberek, a történetek szereplői, akik megszabták a hely személyiségét. S ezek az emberek magyarok, németek, szerbek, románok, valamennyien boldogan vallották sajátjuknak a külvárost, annak művészi kifejezését. Ártatlanok, boldogok, a Paradicsomban érzik magukat. Már nem németek, magyarok, szerbek, románok, hanem gyárvárosiak: ők a Die Fabrukler. Még a kötet címe is odavalósi, arról a helyről való, amelynek saját dialektusa van.
Dana Gheorghiu 1949-ben született Temesváron. Középiskoláit és az egyetemet szülővárosában végezte, román–francia szakon diplomázott 1972-ben. Dolgozott újságíróként, majd művelődésszervező volt 2008-ig a Temesvári Diákművelődési Házban. Első írásműve 1984-ben jelent meg az Orizont folyóiratban, majd a következő évtől szinte évente jelentkezik a temesvári rövidpróza-antológiákban. 2008 óta a Romániai Írók Szövetségének tagja. Kötetei: Gustul livezii (antológia), Facla, Temesvár, 1985; Întoarsă, clepsidra (rövidpróza), Facla, Temesvár, 1988; Maja desnuda (regény), Amarcord, Temesvár, 1997; Die Fabrukler (Povestiri din Fabric), Marineasa, Temesvár, 2007; Pesta (regény), Brumar, Temesvár, 2009; Toamna, când se bat nucii (regény), Proema, Nagybánya, 2013.

Az ár 5% áfát tartalmaz.
Gyárvárosi történetek kötetben olvasható szociográfiák újdonsága, hogy az emlékezetre épülnek: ott voltak ezek az emberek, a történetek szereplői, akik megszabták a hely személyiségét. S ezek az emberek magyarok, németek, szerbek, románok, valamennyien boldogan vallották sajátjuknak a külvárost, annak művészi kifejezését. Ártatlanok, boldogok, a Paradicsomban érzik magukat. Már nem németek, magyarok, szerbek, románok, hanem gyárvárosiak: ők a Die Fabrukler. Még a kötet címe is odavalósi, arról a helyről való, amelynek saját dialektusa van.Dana Gheorghiu 1949-ben született Temesváron. Középiskoláit és az egyetemet szülővárosában végezte, román–francia szakon diplomázott 1972-ben. Dolgozott újságíróként, majd művelődésszervező volt 2008-ig a Temesvári Diákművelődési Házban. Első írásműve 1984-ben jelent meg az Orizont folyóiratban, majd a következő évtől szinte évente jelentkezik a temesvári rövidpróza-antológiákban. 2008 óta a Romániai Írók Szövetségének tagja. Kötetei: Gustul livezii (antológia), Facla, Temesvár, 1985; Întoarsă, clepsidra (rövidpróza), Facla, Temesvár, 1988; Maja desnuda (regény), Amarcord, Temesvár, 1997; Die Fabrukler (Povestiri din Fabric), Marineasa, Temesvár, 2007; Pesta (regény), Brumar, Temesvár, 2009; Toamna, când se bat nucii (regény), Proema, Nagybánya, 2013.Az ár 5% áfát tartalmaz.
A kosár tartalma
Empty cart icon
A kosarad üres
Részösszeg: RON
A szállítási díj és a kedvezményes kód a rendelési űrlapnál lesz kiszámítva
Rendelés leadása
Válassz nyelvet
Válassz valutát
Adatvédelmi tájékoztató Általános szerződési feltételek Pénzvisszatérítési eljárás Manage Personal Data